Fortælling

Fortælling er en gennemgående metode, som anvendes i enhver hensigtsmæssig sammenhæng, da den dels taler til og udvikler børnenes fantasi dels evner at etablere mødet mellem børnene og stoffet, det nære og det fjerne, det kendte og det ukendte.

Fortællinger endvidere en beskrivelse af et samvær i en fri og levende vekselvirkning, en måde at være sammen, at leve sammen og at lære sammen på.

Vi vil lære børn at opleve samværet omkring fælles fortællinger, som tilsammen bringer en bevidsthed om historiens forløb og en samlet fortælling om mennesket på jorden.

Vi vil oplive børnene, før vi oplyser dem ved hjælp af den mundtlige sprogkultur, så vi skaber grobund for en frugtbar tilegnelse.

Børnene skal opleve glæden ved at lytte og her igennem få mulighed for at styrke deres forståelse af almen menneskelige og etiske spørgsmål

Vi vil "trække elever op, så de aldrig går i stå" (Christen Kold 1866)

Fortællingen er en vigtig bestanddel af "faget" morgensamling på friskolen.

Fortælling i skoleåret 2018-2019

Vi har i vores fortællinger efter morgensang taget afsæt i følgende emner/området i løbet af skoleåret:

• sagn og myter

• Julefortælling